torstai 25. syyskuuta 2008

Hitsuzendo- ja zen-taito videoita YouTubessa

Hitsuzendo-videoita YouTubessa:
http://www.youtube.com/user/SundaraYogaHITSUZENDO FINLAND: Harjoituksesta, Kirjallisuus, Yhteystiedot

Hitsuzendo Finland

Hitsuzendon eli Zen-siveltimen Tien juuret ovat Kiinassa ja Japanissa. Vähitellen, niin kuin meditaatio- ja joogaharjoituskin on Hitsuzendo tekemässä tuloaan Aasian ulkopuolelle. Keski-Euroopassa, Iso-Britanniassa, Pohjois-Amerikassa, Kauko-Aasiassa ja nyt Suomessakin harjoitellaan Hitsuzendoa, tehdään henkistä jalostamista kalligrafia-siveltimellä kirjoittamalla.

Hitsuzendo-koulukunnan pääopettajana toimi vuoteen 2007 saakka japanilainen zenin (meditaation), kendon (miekan tien) ja shodon (kalligrafian)-mestari Terayama Tanchu Sensei (1938-2007). Terayama Sensei oli linjaperillinen Hakuin-Omori Sogen Rinzai-Zen-buddhalaisessa perimyslinjassa, Kashima Shinden Jikishinkage Ryu-kenjutsussa ja Hitsuzendossa.


Terayama Tanchu Sensei, Fuji-vuori - Fujisan.

Harjoituksesta

Samalla tavoin kuin Japanissa ja muualla maailmassa Hitsuzendo-harjoitus koostuu erilaisista rentouttavista, avaavista ja elinvoimaa, ki/prana/chi-energiaa aktivoivista harjoituksista eli Yokiho:sta, hiljaisesta istumameditaatiosta ja itse siveltimellä kirjoittamisesta.

Kirjallisuus

Hitsuzendoon voi tutustua kirjallisuuden kautta. Terayama Tanchu Sensei on kirjoittanut useita kirjoja aiheeseen liittyen, joista kaksi on käännetty englanniksi. Parhaiten saatavilla on Kodansha International-kustantamon ZEN BRUSHWORK, julkaistu 2003.

Toinen kirja Hitsuzendosta on Omori Sogen Roshin ja Terayama Tanchu Sensein ZEN AND THE ART OF GALLIGRAPHY. Painos on myyty loppuun mutta käytettyjä saa tilattua internetistä.

Lisäksi on joukko muita hyviä kirjoja aiheesta ja jonkin verran materiaalia henkisestä taiteista yleensä. Yksi erinomainen kirja on John Stevensin kirja "The Sword of No-Sword", joka käsittelee Yamaoka Tesshu (1836-1888)-nimisen japanilaisen mestarin elämää.

Kaikki kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan Hitsuzendo Finlandin toimintaan!

- Kim Katami

Tel. +358-(0)44-304 5435.

Tietoja minusta